ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Положення про парк Партизанської слави

Одним з основних документів, який регламентує функціонування парку, є Положення про РЛП “Парк Партизанської слави”, згідно з яким парк Партизанської слави є природоохоронною, рекреаційною установою місцевого значення, і щодо нього встановлюється особливий режим охорони.

Відповідно до п.2.1. Положення парк створено з метою збереження, відтворення та раціонального використання природних комплексів та ландшафтів з характерною флорою та фауною, що являють собою природну, історичну, природоохоронну, наукову, оздоровчу та естетичну цінність.

На РЛП покладається виконання таких основних завдань:

  • створення умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах з додержанням режиму охорони заповідних природних комплексів та об’єктів;
  • розробка і впровадження наукових методів охорони природних комплексів;
  • виконання комплексу заходів, що забезпечують формування довговічних, здорових лісів, стійких проти несприятливих умов середовища, обумовленого близькістю великого міста, значним рекреаційним навантаженням.

П.4.1. Положення визначено, що з метою збереження, відтворення, охорони та ефективного використання природних комплексів, територія парку поділяється на такі функціональні зони:

– заповідна зона

– зона регульованої рекреації

– зона стаціонарної рекреації

– господарська зона.

Функціональне зонування території РЛП здійснюється на підставі Проекту організації його території, що затверджується в установленому порядку.

Нижче наводимо повний текст Положення:

  • Положення про парк 1 %d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba-2Положення про парк 3 Положення про парк 4 Положення про парк 5 Положення про парк 6 Положення про парк 7 Положення про парк 8 Положення про парк 9