ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Відео і фото для ЗМІ: історія цієї забудови і діяльності біля великого озера

Ще до 2002 року (уточнюємо) на цій території регіонального ландшафтного парку виникла будівля. Згодом її легалізували (власник будівлі кафе “Колиба” ТОВ “Тур-Інвест” зареєстрував у 2008 році своє майно у БТІ , отримав право власності).

У 2002 році район виділив місце для потреб СПД Костюк (родич голови району того періоду). Через кілька років він продав дану нерухомість, хоча на нашу думку, не мав право цього робити. А Колиба вже нібито користується законними документами на нерухомість. (Треба дивитися всі судові рішення з ними.)

У 2003 році мова йшла про 0,115 га площі, а перед нещодавньою пожежею самовільно зайнята ділянка складала вже 0,25 га.

Пізніше були судові засідання, був вирок суду про незаконність розміщення споруди. Але його не виконали.

Далі були ще судові засідання, але через те, що представник КП УЗН Дарницького району не з’явився на засідання і не надав запитані судом матеріали, рішення про незаконність будівлі Колиби прийнято не було.

Навколо цієї будівлі площа обслуговування офіціантами постійно розширювалась.

На гугл-карті це добре видно:

Наступні дані ми переважно скопіювали з Фейсбук-поста https://www.facebook.com/groups/382557432390117/permalink/686880225291168/ :

Влітку 2020 року скандально відомий ресторатор Дмитро Федотенков (власник мережі ресторанів TARANTINO family та по неофіційним данним він щей новий власник УКРБУД- Микитася) отримав в оренду від ТОВ “Тур інвест” ресторан “Колиба” який знаходився на березі озера (в захисній смузі за водним кодексом) в регіональному ландшафтному парку ” Партизанської Слави” об”єкту природно-заповідного фонду без договору оренди на землю. Крім того ТОВ “Тур інвест” саме незаконно побудувало цю будівлю і змогло отримати акт про приватну власність з БТІ лише завдяки старому керівництву КП УЗН Дарницького р-ну яке звернувшись в суд не з”явилося на останнє засідання і суддя прийняв сторону відповідача.

 

Виникає питання чому новий керівник-Людмила Філінська (директор КП УЗН Дарницького району) не поновила судовий процес? Вона повинна була це зробити як мінімум ще 4 років тому! Бо будівля була побудована на території парку без жодного дозвільного документу!

 

Йдемо далі. 3 червня 2020 р. Д. Федотенков без дозвільних документів починає роботи в парку і бетонує в ФЕМ (через це гине більше десятка сосен) велику територію навколо “Колиби” та встановлює додаткові об”єкти МАФ.

За цими фактами була порушена кримінальна справа, виписано купу приписів, а Державна екологічна інспекція столичного округу нарахувала багатомільйонний штраф (див. Державна екоінспекція про 15 000 000 грн. шкоди нанесеної будівництвом: https://www.dei.gov.ua/posts/961).

https://m.facebook.com/groups/382557432390117/permalink/643715629607628/. Але це не зупиняє Діму. Бо влада так і не довела до кінця жодну справу, жодний припис, штраф не сплачено. Жодна обіцянка яку давали Віталій Кличко, Петро Пантелеєв та Ярослав Лагута в вирішенні цього питання не виконано.

Далі Дмитро собі спокійно дає нову назву ресторану-“Forest cafe” і працює майже до кінця осені.

О 20 годині 11 грудня 2020 року “Колиба” якимось дивним чином спалахує і вигорає вщент при цьому опіки отримує охоронець який перебував в середині будівлі.

Пізніше ДСНС повідомила, що це міг бути підпал.

Територію швидко прибирають від згарища, і стає видно заглиблення, над яким раніше була головна будівля колиби – площею 4х4,5 метри.

Ось так місце виглядало до 11.01.2021:

Вже 11.01.2021 р. троє невідомих огорожують територію будівельною сіткою і починають рити траншею.

12.01.2021 р. на будмайданчик завозять будівельні матеріали для фундаменту.

Того ж 12.01.21 комунальний канал “Телеканал Київ” знімає сюжет і пише на своєму сайті статтю, що нібито ніякого будівництва не буде. https://www.facebook.com/groups/382557432390117/permalink/686491561996701/

Але до мене потрапив цікавий документ, а саме Повідомлення про початок проведення будівельних робіт від ТОВ “Тур інвест” за підписом пана Жар Миколи Володимировича до Департаменту державного контролю будівельно- архітектурної інспекції м.Києва при КМДА за №КВ 051210104734 від 05.01.2021 р. де пан Жар повідомляє про початок реконструкції нежитлових приміщень (не можна реконструювати того чого немає фізично) за адресою Славгородська 55 (такої адреси немає в природі це можна перевірити за поштовими індексами).

Далі пан Жар вказує, що загальна площа об”єкту реконструкції 287.6 м.кв з цегляними стінами  (до пожежі будівля була дерев’яна і близько 100 кв.м ,що перевищує стару майже в три рази).

Далі ще цікавіше в пункті про підстави використання земельної ділянки під будівництво він посилається до ст.4, ч.34  ЗУ “Про регулювання містобудівної діяльності від 17.02.2011 р.” яка жодним чином не відноситься до подібного об”єкта!!!!

“Реконструкція, реставрація або капітальний ремонт об’єктів будівництва без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані, реконструкція або капітальний ремонт автомобільних доріг, залізничних колій………”

Докладніше: https://kodeksy.com.ua/pro_regulyuvannya…/statja-34.htm

13.01.2021 р. заливають фундамент.

14.01.2021 р. завозять газобетонні блоки для будівництва стін.

https://www.facebook.com/groups/382557432390117/permalink/686418475337343/ і починають роботи без паспорта об”єку і  без жодного дозвільного документу, та під пайдуже споглядання балансоутримувача та районної влади.

20.01.2021 року вже були зведені 7 рядів газоблоку – нижня частина стін. Відео-свідчення дивіться тут: https://drive.google.com/folderview?id=1e6sZ-GbfUmE6Xd7l5HnVh4kJS778rpQ0. На одному з відео добре видно заглиблення площею 4х4,5 метри – над яким раніше була дерев’яна споруда.

21.01.2021 року з відео стає зрозуміло, що попри всі протести, будівництво продовжувалось, і висоту стін ще збільшили!

І ще важливо розуміти, що навколо великого озера має бути 50-метрова прибережна захисна смуга (див. статтю 88 Водного кодексу). А по факту, коли поліція виміряла відстань від кромки води озера до краю вкладеної тротуарної плитки, вийшло лише 14 метрів.

Цього ж дня відбулась виїзна нарада на цьому місці.
На ній були присутні: небайдужі мешканці Дарницького району, депутат Київської міської ради Микола Конопелько, Голова Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Лагута, Перший заступник голови адміністрації Микола Калашник , начальник Дарницької поліції П’ятниківський Олександр , представники ДАБІ та Екологічної інспекції.
У ході наради було вирішено призупинити будівельні роботи на час перевірок.
ДАБІ розпочало перевірку за фактом законності проведення будівельних робіт з реконструкції.
Поліція має нести контроль за зупиненням будівництва.
Слідчо-оперативна група склала протокол у місці проведення будівельних робіт.
Представник забудовника не надав жодних документів, які б давали дозвіл на проведення будівельних робіт.

22.01.2021 р. Фотографії чітко показують, наскільки будівництво просунулось попри “домовленість” призупинити його до 1 лютого:

Ось фото на 22.01.2021:

Публікації про цю проблему:

 

Конституція України: Стаття 5. Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

20 січня Леся Забуранна, яка є народним депутатом, обраним цим народом, виступила нашим представником у цій справі і запропонувала представнику забудовника припинити роботи до 1 лютого і надати документи на землю, які б дозволили ці роботи. І він погодився.

Але будівництво продовжилось – без документів на землю!

Забудовник порушив домовленість.

Це дає нам, народу, права повторно добиватись зупинки будівництва.

Ми знаємо: щойно будівля буде у стані прийнятному для узаконення – її узаконять попри те, що документів на землю нема. І незаконно зайнята площа Природно-заповідного фонду України збільшиться зі 100 кв.м. до 290 кв.м.!

На нашому боці – Конституція України – головний закон. Але на боці забудовника тепер ще й частина поліції, бо саме 5 поліцейських нарядів завадили нам зупинити будівництво 22 січня.

Сподіваємось, що поліцейські, які справді охороняють порядок, пам’ятають Конституцію, і стануть на бік громади.

Але навіть, якщо всі поліцейські захищатимуть забудовника-порушника закону, залишаться люди, які мають гідність.

Саме разом з такими людьми ми й переможемо.

Просимо інформаційно підтримати нас у захисті території Природно-заповідного фонду України від забудови!

Давайте оберігати такі місця, в яких можна і душею відпочити, і тварин погодувати прямо з рук!