ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Екологічна комісія підтримала Проект рішення про заборону рубок в зелених зонах м.Києва

21 березня, символічно у Міжнародний день лісів, екологічна комісія Київради підтримала Проект рішення щодо введення мораторію на формувальне, санітарне та омолоджувальне обрізання дерев у місті Києві протягом двох років з урахуванням правок Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Депутат Пинзеник Олеся Олександрівна звернула увагу на те, що за даними Global Forest Watch значна площа лісопаркових господарств Києва була відведена під суцільні рубки, що подекуди, за її словами, не збігається з офіційними даними комунальних підприємств.

Нагадаємо, що вже півтора року діє 10-річна заборона на проведення суцільних рубок усіх видів у межах природно-заповідного фонду Києва (Рішення Київради №574 від 07.07.2016р.)

 

На засіданні комісії був присутній головний лісничий Дарницького ЛПГ Дубів Юрій Ярославович, який зазначив: “Всі ділянки, які вийшли з-під суцільних рубок негайно заліснюються. Зараз немає жодного гектара, який був би невчасно заліснений…Рубки проводяться лише після всебічного з’ясування питання, пропозицій і приписів, які ми зобов’язані виконувати. Ми, при нагоді, запрошуємо будь-кого з громадськості, депутатів брати участь в таких комісіях. В питаннях збереження довкілля ми повинні бути однодумцями”. 

Відеозапис засідання:

Активісти, до речі, вже неодноразово висловлювали занепокоєння щодо методів догляду за зеленими насадженнями підприємством КО “Київзеленбуд”:

Публічне обговорення: "Зеленбуд чи зелензруб?"

Публічне обговорення: "Зеленбуд чи зелензруб?"

Опубліковано Павлом Калюком 11 січня 2018 р.

 

Фото видалення аварійних сухостійних дерев та обрізання гілок (19.03.2018 – 27.03.2018)