ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Відповідь Дарницького ЛПГ щодо проведення рубок

Оскільки місцеві мешканці висловлювали занепокоєння масштабами вирубки в Микільському лісництві, ми звернулись до комунального підприємства “Дарницьке лісопаркове господарство, як балансоутримувача території, за роз’ясненням щодо проведення рубок.

Наводимо відповідь, яка надійшла нам 3 квітня 2017 року:

“Рубання проводиться на підставі «Переліку заходів з поліпшення санітарного стану лісів КП «Дарницьке ЛПГ» по місту Києву та Київській області на 2017 рік», погодженого Київським обласним та по м Києву управлінням лісового та мисливського господарства та Державним спеціалізованим лісозахисним підприємством «Київлісозахист», та лісорубного квитка від 08.02.2017 №11 (серія 02 ЛКБ №501528). Крім того доводимо до Вашого відома, що у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 №756 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 липня 1995 р.N555 і від 12 травня 2007 р. №724» – вибіркові санітарні рубки проводяться власниками лісів, постійними лісокористувачами шляхом вилучення з насаджень сухостійних, відмираючих, дуже ослаблених, внаслідок пошкодження насаджень пожежами, шкідниками, хворобами лісу і внаслідок аварій та стихійного лиха окремих дерев або їх груп. А також, з 1 квітня стартував «Сезон тиші» відповідно до вимог Закону України від 9.04.2015 № 322-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах). Наказ по підприємству №23 від 28.03.2017.

При цьому, висловлюємо вдячність за турботу і піклування станом довкілля та сподіваємось на підтримку і взаємодопомогу у сфері охорони, благоустрою та примноження лісів міста Києва.

З повагою КП “Дарницьке ЛПГ.”

Якщо у громадян виникають сумніви щодо законності проведення рубок, вони можуть отримати копії лісовпорядкувальних матеріалів відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

До відома, нормативно-правовими документами, що регламентують порядок проведення рубок є:

Лісовий кодекс

Санітарні правила в лісах України

Правила рубок головного користування

Правила поліпшення якісного складу лісів

Правила відтворення лісів

Порядок поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок