ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Гучні альтанки в Парку виявились незаконними

У кінці липня цього року ГО «Національний екологічний центр України» (НЕЦУ) звернулась до МВС з приводу правопорушень у Регіональному ландшафтному парку «Парк Партизанської Слави», що є об’єктом природно-заповідного фонду. Звернення стосувалось незаконно встановлених дерев’яних альтанок біля озер на межі з лісництвом.

«Народ, що користувався цими альтанками, а також їх власники, здіймали неабиякий галас, що можна було чути на значній відстані. Враження у більшості людей від цього негативні, і це вже не кажучи про шкоду навколишній природі, про встановлення біотуалетів та світла із сумнівною наявністю дозволів». – розповідає активістка захисту парку Наталія Штефан.

На звернення НЕЦУ надійшла відповідь від Дарницької РУ ГУ МВС. Виявилось, що вказану забудову розмістив Дорійчук Роман Миколайович – начальник штабу «ДГВ». Дозвільних документів міліції не було  надано. Для вияснення наявності дозволів на розміщення споруд, МВС звернулись до Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, Головного управління контролю за благоустроєм КМДА та у інші органи районної та міської влади.

Окрім того, Дорійчука було притягнено до відповідальності за торгівлю з рук продуктами харчування в одній з альтанок.

«Парк Партизанської слави» є об’єктом природно-заповідного фонду і це значить, що передусім це – особливо цінна природна територія, що знаходиться під охороною держави. Втім, за роки існування РЛП міська влада навіть не утворила його адміністрацію, натомість, не задумуючись, закриває очі на комерційну діяльність в парку, яка може бути шкідливою для його природних комплексів». – додає заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.