ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Прес-конференція голови ДРДА Сінцова Г.Л. 20.07.2015р.

20 липня 2015р. відбулась прес-конференція голови ДРДА Сінцова Геннадія Львовича, більша частина якої була присвячена саме парку Партизанської слави.

У своєму виступі очільник Дарницького району торкнувся таких проблем парку, як заїзд автомобілів на зелену зону, засмічення парку, неконтрольований розпал багаття, несанкціонована торгівля та збільшення рекреаційного навантаження.

За словами Геннадія Львовича, ситуація з порушенням правил паркування стабілізувалась після проведення спільних рейдів, а процес прибирання парку почав налагоджуватись після встановлення нових сміттєвих контейнерів.

Однак залишається ще багато суперечливих питань, вирішення яких, на думку Сінцова Г.Л., може полягати у створенні чіткого зонування території парку і проведенні  серії громадських обговорень щодо його розвитку та благоустрою.

Голова райдержадміністрації вбачає також можливість залучення інвесторів для оновлення спортивних споруд та атракціонів.

Заступник голови ГО «Качине джерельце» Наталія Задорожна підняла питання про важливість збереження парку, як об’єкта природно-заповідного фонду, висловила сумнів щодо доцільності збільшення кількості об’єктів торгівельно-розважального призначення, звернула увагу на конфліктну ситуацію, яка виникла в парку у зв’язку з діяльністю Дарницької громадської варти.

Лідер руху «Здорова Україна» Станіслав Ліповський акцентував увагу на тому, що потрібно врегулювати процес продажу алкоголю на території парку відповідно до законодавства.

Дивіться відеозапис прес-конференції