ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Загадкова “Лижна база”

Більшість відвідувачів парку Партизанської слави, прогулюючись по парку, проходять повз будівлю лижної бази, яка знаходиться біля стадіону. Але мало хто знає про справжнє призначення цієї споруди, оскільки зараз вона більше нагадує купу будівельного сміття.

211220142670

Насправді це об’єкт незавершеного будівництва “Лижна база”, який було придбано приватним підприємством “Корені” ще у 2003 році (Договір купівлі-продажу від 09.12.2003р. №108). Відповідно до умов договору покупець був зобов’язаний завершити будівництво та ввести в експлуатацію об’єкт до грудня 2006р. Однак у ПП “Корені” виникли труднощі з оформленням земельної ділянки, тому будівництво так і не було розпочате.

Рішенням від 12.07.2007р. № 1159/1820 Київрада спробувала розірвати договір з ПП “Корені”, але це рішення було оскаржено в судовому порядку із зобов’язанням продовжити термін будівництва об’єкта до 09.12.2010р.

Однак до цього часу залишається невирішеним питання відведення земельної ділянки і відповідно ніякі будівельні роботи не відбуваються.

Тим часом, за більш ніж 10 років, на місці недобудови зібралось чимало побутового сміття, що значно погіршило санітарно-епідеміологічний стан території, особливо враховуючи те, що поряд розташовані спортивні майданчики дитячо-юнацької школи олімпійського резерву “Атлет” та об’єкт природно-заповідного фонду.

У відповіді на наш запит Департамент комунальної власності запевнив, що з метою захисту інтересів територіальної громади м.Києва  звернувся до прокуратури з проханням подати позовну заяву до Господарського суду і розірвати договір купівлі-продажу з ПП “Корені”.

Відповідь Гузій_1Відповідь Гузій_2

 

Залишається сподіватись, що на вирішення цього питання не доведеться чекати ще наступні 10 років.