ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Результати опитування

Результати опитування відвідувачів парку Партизанської слави, проведені активістами 28.03 та 04.04.2015р., показали, що в середньому відвідувачі оцінюють стан благоустрою парку на 6 балів з 10 (при цьому майже всі відвідувачі зазначали, що парк має значно вищий потенціал).

Найактуальнішими проблемами парку протягом останніх років залишаються: стан і кількість громадських вбиралень, заїзд автомобілів, сміття на території парку. Ці проблеми турбують більше 77% респондентів.

65% опитаних погодились з тим, що територію парку необхідно патрулювати, щоб забезпечити дотримання правопорядку та правил поведінки, 75% – що порушників необхідно штрафувати за залишення сміття в парку.

Опитування

 

Що стосується питання вигулу домашніх тварин на території парку, то більшість респондентів схилялись не до повної заборони, а наголошували, що дотримання власниками тварин правил вигулу (вигул на повідку, з намордником, прибирання екскрементів) вирішить більшість пов’язаних з цим проблем.

Серед цікавих побажань і пропозицій, які висловили відвідувачі були, наприклад, такі:

Відремонтувати туалети, щоб працювали цілий рік; облаштувати місця для пікніків за дитячою зоною ближче до майданчика для собак (щоб дим не заважав дітям), вказівники в картинках (із зображеннями); забезпечити, щоб власники собак прибирали екскременти (роздати пакети), вдягали на собак намордники; для розпалу багаття облаштувати спеціальні місця

“Оновити атракціони, зробити біля них вивіски про техогляди. Більше поваги до відпочиваючих збоку персоналу.”

Огородити територію, зробити 10 входів (вхід платний 5-10 грн), прибирати, слідкувати за порядком; зробити бесідки з мангалами. Прибрати кіоски. Забезпечити дотримання правил вигулу собак (в намордниках, щоб господарі після собак прибирали)

Відремонтувати туалети, відремонтувати корти. Менше кафе. Зробити ковзанку (хоккей), скейт-парк – але не будувати в лісі (можна їх облаштувати за великим стадіоном), менше втручатись в природнє середовище. Забезпечити умови для катання на лижах.”

“Облаштувати урни (повісити пакети біля дерев на місцях для пікніків). Облаштувати ще один дитячий майданчик. В районі атракціонів і сцени обмежити розпалювання багаття та заборонити вживання алкоголю. Забезпечити дотримання правил вигулу собак. Встановити нові атракціони, відремонтувати старі. Запровадити контролюючу службу, службу з постійного прибирання території. Можливо, встановити біотуалети (але контролювати їх чистоту). Проводити суботники.” 

“Збирати регулярно сміття, проводити роз’яснювальну, виховну роботу з відвідувачами, підвищити культуру відпочинку“.

Таблиця “Результати опитування”