ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У КИЄВІ: Регіональний ландшафтний парк "Парк партизанської слави"

Управління парком

Управління парком

Згідно зі статтею 12 Закону України “Про природно-заповідний фонд України” управління регіональними ландшафтними парками, яким є парк Партизанської слави, здійснюється або їх спеціальними адміністраціями, до складу яких входять відповідні наукові підрозділи, служби охорони, господарського та іншого обслуговування, або підприємствами/установами/організаціями, у віданні яких перебувають ці території.

Переваги створення спеціальної адміністрації парку полягають в тому, що в таких парках функціонують підрозділи служби охорони, які входять до складу державної служби охорони природно-заповідного фонду України і мають повноваження, відповідно до статті 61 Закону, складати протоколи про порушення вимог законодавства, вилучати у порушників предмети незаконного використання природних ресурсів, транспортні засоби та відповідні документи.

На сьогодні територія парку згідно Рішення Київради від 28 грудня 2006р №592/649 перебуває у віданні ККО “Київзеленбуд”, а саме КП УЗН Дарницького району (вул. Дніпродзержинська 133/3, тел. (044) 563-96-50). Будівля дільниці №2 КП УЗН Дарницького району розташована на території парку біля озер. Хоч на цій будівлі і є вивіска з написом “Міліція”, міліцейський патруль навідується в парк рідко.

211220142709110120152818

За функціонування атракціонів та сцени на території парку відповідає інше комунальне підприємство – Парк культури та відпочинку “Партизанська слава” (вул. Російська 28/1, тел.(044) 566-36-05).

За такі об’єкти як громадські вбиральні та бювет відповідає спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство “Київводфонд” (тел. вул. Микільсько-Слобідська 7, тел. 362-19-20).

Громадяни також можуть долучитись до управління парком!

Об’єднання громадян, статутами яких передбачена діяльність  у галузі охорони навколишнього природного середовища, мають право на участь в управлінні територіями та об’єктами  природно-заповідного фонду шляхом (ст.13 Закону):

  • внесення  пропозицій щодо організації нових  територій  та об’єктів  природно-заповідного фонду, забезпечення  їх охорони, ефективного використання і  відтворення  природних комплексів та об’єктів;
  • сприяння державним  органам в їх діяльності у цій сфері;
  • участі у встановленому порядку у проведенні екологічної експертизи об’єктів, що негативно впливають чи можуть негативно вплинути на стан територій та об’єктів природно-заповідного фонду;
  • участі у контролі за додержанням режиму таких територій та об’єктів.

Статтею 10 Закону передбачено, що кожен громадянин України має право на участь у здійсненні громадського контролю за охороною заповідних територій та об’єктів, внесення пропозицій про притягнення до відповідальності винних у порушенні вимог охорони територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Тож будьмо відповідальними і небайдужими, об’єднуймо зусилля для захисту нашого парку!